Diensten

Mobiele surveillance

Onze surveillanten bieden verschillende diensten aan om je te ontzorgen. Zo kun je bij hen terecht voor alarmopvolging en -verificatie, wat betekent dat zij direct reageren op alarmmeldingen en de situatie ter plaatse controleren. Ook voeren zij opening- en sluitrondes uit op alle mogelijke locaties en tijdstippen om ervoor te zorgen dat alles veilig en goed afgesloten is.

Daarnaast doen onze surveillanten interne en externe rondes om de veiligheid op jouw locatie te waarborgen en te controleren op mogelijke risico’s. Tot slot staan zij ook paraat voor assistentieverzoeken, bijvoorbeeld bij problemen met de toegang bij opening of sluiting. Kortom, onze surveillanten zorgen voor een veilige en zorgeloze omgeving.

Wij bieden deze diensten voornamelijk aan in de regio Utrecht. Deze gebiedsbinding is noodzakelijk om te kunnen komen tot een snelle opvolging bij calamiteiten zoals inbraak, brand en dergelijke. Zo zit er bij een alarmmelding zo min mogelijk tijd tussen het moment van het afgaan van het alarmsysteem en daadwerkelijke actie vanuit de mobiele surveillance hulpdiensten.

Alarmopvolging

Alarmopvolging is een dienstverlening die cruciaal is in de beveiligingswereld, zeker als je samenwerkt met een alarmcentrale, dan wil je ook dat een alarm wordt opgevolgd door een mobiele surveillance beveiligingsmedewerker.

Stel je voor: het alarm gaat af. Hoe snel en slim er gereageerd wordt op die melding, door alarmcentrale en mobiele surveillance, maakt hét verschil. Het gaat erom dat er zo snel mogelijk duidelijk is of het een loos alarm of een echte calamiteit betreft. Onze surveillant zal direct naar de plek des onheils gaan om alles te inspecteren. Dit is noodzakelijk om de loze alarmen te filteren van de echte dreigingen. Hoe sneller dit duidelijk is hoe beter en hoeft politie niet onnodig ingeschakeld te worden. 

Qua apparatuur werken wij met de nieuwste technologieën en veiligheidsmiddelen. Ook staat onze mobiele surveillant altijd in verbinding met de meldkamer.

Controlerondes

In de wereld van vandaag is veiligheid ‘key’ en daar spelen controlerondes een grote rol in.

Een mobiele surveillant checkt jouw bedrijfspand, checkt de sloten, controleert op openstaande ramen, checkt op brandgevaarlijke situaties, speurt het terrein af en houdt gesloten ruimtes in de gaten. Deze inspectie is niet alleen super efficiënt om ongeregeldheden snel te spotten, maar het schrikt ook af. Iemand die iets van plan is, bedenkt zich wel twee keer als ze zien dat jouw beveiliging op scherp staat.

Kortom, mobiele surveillance is een must voor elk bedrijf dat serieus werk maakt van beveiliging.  

Voordelen van mobiele surveillance

1. Flexibiliteit op z’n Best: Een mobiele surveillant past zich aan elke situatie aan. Of het nu een veranderende omgeving is of een specifieke veiligheidsuitdaging, onze surveillanten kunnen hun strategieën in een oogwenk aanpassen.

2. Kostenbesparing: Mobiele surveillanten kunnen, als je het slim inricht, het werk van meerdere statische beveiligers doen, wat betekent dat er minder beveiligers nodig zijn. Dit kan resulteren in een aanzienlijke besparingen op je beveiligingsbudget.

3. Afschrikking voor Criminelen: De aanwezigheid van mobiele surveillance werkt als een krachtig afschrikmiddel. Potentiële criminelen bedenken zich wel twee keer voordat ze iets uithalen op een plek die zo goed bewaakt wordt.

4. Totale Win-Win:  Als je al deze voordelen combineert, wordt het duidelijk dat investeren in mobiele surveillance een slimme keuze is. Het verhoogt niet alleen de veiligheid, maar het biedt ook gemoedsrust – en dat is onbetaalbaar.

Kort gezegd, mobiele surveillance is een strategisch, doordacht en uiterst effectief beveiligingssysteem dat perfect past bij de uitdagingen van vandaag.

‘Mobiele Surveillanten’ versus ‘Statische Beveiliging’

Laten we het eens hebben over dynamisch versus traditioneel. Een mobiele surveillant versus de klassieke stilstaande geüniformeerde beveiligers? Die heeft z’n vaste plek, maar mobiele surveillance brengt beveiliging naar een heel nieuw niveau. Altijd in beweging, nooit op één plek vastgeroest, zorgt deze aanpak voor een allesomvattende dekking. Of het nu gaat om grote bedrijfsterreinen of uitgestrekte openbare ruimtes, mobiele surveillance heeft de flexibiliteit om zich aan te passen aan de omgeving, wat zorgt voor een snellere reactie op onverwachte situaties. Bovendien, het onvoorspelbare patroon van mobiele surveillanten is op zich al een krachtig afschrikmiddel voor kwaadwillenden.

Collectieve Beveiliging

Ondanks vele kostbare beveiligingsmaatregelen kunnen bedrijventerreinen en winkelcentra nog steeds geteisterd worden door inbraak, vernieling en/of brandstichting. Forse gevolgen voor de continuïteit van de bedrijfsprocessen kan dan een probleem worden.

Hiervoor zijn diverse oplossingen te bedenken. Zo kan er op een bedrijventerrein mobiele surveillance ingezet worden maar kun je ook denken aan camerabewaking waar live meegekeken wordt of opnames worden gemaakt zodat er teruggekeken kan worden indien nodig. Kentekencamera’s die elk voertuig dat het bedrijventerrein op- en afrijdt registreert en controleert kan hiervan ook een oplossing zijn.

Voordelen van collectieve beveiliging

  1. Kostenbesparing: In een collectief zijn altijd meerdere bedrijven aanwezig en zo kunnen de kosten gedeeld worden.
  2. Bundeling van informatie: Door vroegtijdige signalering van afwijkende situaties of afwijkend gedrag kunnen we door adequate acties en de uitkomsten daarvan effectief advies geven voor toekomstige incidenten.
  3. Korting verzekeringspremie: In sommige gevallen kunt u besparen op uw verzekeringspremie doordat u aangesloten bent bij een collectief. Hiervoor informeer je bij je eigen verzekeraar.
  4. Totale ontzorging en het eigen pand beter beveiligd.

Vragen?

Voel je vrij om ons te benaderen met vragen of verzoeken die je hebt. We zijn er om jou te helpen en staan altijd voor je klaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Onze Klanten

SCS Services verricht(te) werkzaamheden voor oa. de volgende bedrijven en instanties:

Scroll naar boven